Wednesday, December 31, 2008

1st Time...

Assalamualaikum...

huhuhuhuhu...interesting betul perjalanan dr Melaka ke Gunung Senyum...satu pengalaman yg indah....Ini lah 1st time sy pergi xtvt dgn adik ksygn sy ni...dan 1st time drive sejauh ini tanpa bertukar pemandu....1st time join xtvt dgn org2 yg x dikenali....dan 1st time jejak kaki ke Gunung Senyum...heheheh semuanya 1st time....

Kami bertolak kul 12...patutnya leh sp on time...tp huhhuhu...kami salah guna jalan...x pasal2 msk jln yg seram2 sejuk je lalu....tawakal je...mujur mak dah bekalkan mehoon goreng hehehehe...bila kebulur je..kami stop je kat kedai mkn tepi2 jln...(kedai yg tutup...hehehe)

menjamu selera di warung tutup tepi jalan...ahaks..

then, kami teruskan perjalanan...alhamdulillah, abi x jemu2 sms n call kami tanya kami di mana...huhuhu...bertuah beb dpt 'bos' yg care betul heheheheh..thanks abi...
alhamdulillah, kami sp kat hentian paling lewat kot....sempat solat jama' tp x sempat bergambo... so, terus ke gunung senyum...

memula sp..mcm2 rasa ada..maklum la semua x kenal...adus...thanks pd su, sebab org pertama yg hulurkan salam perkenalan...hehehehe...tabik spring la kat su...:) pastu kami msk bilik...ptg xtvt bebas kami ronda2 la kwsn sekitar..


muke blur...x kenal org lg masa ni...

sahabat yg paling rapat ms kat GS....mel dan akmal...

Satu yg menarik ms di GS, sebab Kak M menginggatkan ttg baca doa akhir tahun...huhuhuhu...alhamdulillah, dpt gak bersama2 baca doa akhir tahun yg diketuai oleh abi..then solat magrib dan isya' berjemaah serta bacaan yasin dan doa awal tahun...ditemani hujan dan ulat2 kecil juga lipan yg 'boleh tahan besar' hehehehe....bagus prog ni..dunia akhirat dapat...hehehehe....sesi suai kenal...huhuhuhu...br la sy kenal org2 respeks ni...selama ni hanya bc posting je...then xtvt bebas..BBQ...cabutan bertuah dan taklimat ringkas...x dpt rakam byk pic time ni...ms ni malu2 lagi..hahahahaha

masa mkn....sedap la makanan yg disediakan..paling best sos dia...fuh...menjilat jari..akmal mkn byk....hehehe

Kak M dan anak kesayangannya....

semua tekun dgr celoteh su....sambil2 doa dpt la nombor bertuah....

berkat tgn angah...dpt gak hadiah.....jelesnya no sy x bertuah..huhuhu

ni budak comel....anak en asri....geramnye.....

Esoknye...waktu yg ditunggu2....bermula dgn xtvt panaskan badan oleh En.Sharif...dan takllimat dr Ranger yg bwk kami ke atas....interesting....dgn ketinggian 1150 kaki & 154 dr aras laut serta usia yg terlalu lanjut....400 juta thn...Gunung Senyum melambai2 memanggil kami...meneroka keindahan ciptaan Allah yg tidak ternilai....masa yg dinanti2.....

lambaian Gunung Senyum.....

masa ni br pas taklimat...tunggu sahabat2 lain pg jumpa Dr.Tan sblm naik gunung...hehehehe

En. Shariff dan monumen....hehehehe...

Taklimat ringkas ttg sejarah gua.....gua apo lak ni....lupo la...huhuhuhu

Angah , my sis, Akmal dan Mel...

Gua Danau Impian....cantiknye....

Betapa di Gua Silat...nak bg ilmu lagi power...hahahah

Anak2 Tok De....byk beno camera...semua nk pandang...

Makam Tok Long....

Gua yg berada dlm dasar laut cetek 400 juta thn lalu....huhuhu...dlm air la ni...

Alhamdulillah, semua turun dgn selamat tanpa ada kurang atau lebih orang huhuhuhu...pengalaman yg menarik...then..sesi mkn2 tgh hari...sedih time ni x sempat bergambo...sebab mandi dulu...hehehehehe....tp lauknye sedap sgt....kebetulan...tukang msk tu org kg den kat alor gajah....huhuhu...ada je org kg di mana2 jua...adus...

So, selamat semua...kami pun meneruskan percutian kami...hehehehe...seronoknye...sambil menyelam minum air...sambil g Gunung Senyum..leh singgah Cherating..hahahaha...

Syukran Jazilan kepada sahabat2 yg hadir...ukhwah yg terjalin terlalu indah...rasa mcm dah lama kenal je....x kekok pun...apatah lagi dgn celoteh 3 dare pingitan...hehehe...Insyallah, ada rezeki kita ketemu lagi akan datang....Jazakumullahu Khairan..Ilall Liqa'....

2 comments:

lanz™ said...

best2..huhu..rugi xdapat join. last pergi GS tahun 2005..huhu!

mell said...

hahaha... mieza..
nice to know u too