Tuesday, January 20, 2009

LAWATAN KE KEDIAMAN UMMU LIZA..

Salam....

Hmmm, pagi kelmarin (Ahad, 18 Jan 09) seperti yng da dijanjikan..Sue, Shariff, Melati dan Wawa adalah antare yg bergerak dari arah Gombak..Pagi bute Sue da gerak gi amek Kak Melati kat Maluri tau..Then, nasib la si Wawa tu abah die anta ke rumah Kak Melati..Dalam jam 9.00 am tu kitorang gerak g amek Shariff kt Carrefour Wangsa Maju..

Nana dan Angah da tunggu kat Hospotal Sg Buloh, kitorang sampai jer nampak dorang da termenung baik punyer kat situ,cam dating pon ade gak..Tapi yang pasti, tu la orang pertame yang sampai tau..


2 hero yang sampai dulu..


Ni tengah tunggu Nizam, Meini n Dyah..


Tengah tunggu lagi la ni..X sampai..Asal kol jer otw..


Ni ha...Si Dyah baru sampai..Pastu tunggu Meini n Nizam plak..

Then,Si Elly sampai,sian die sebab Sue da lupe yang die da tau jalan gi ke Golf Club. Abang Ajak da siap sedie kt situ..hehe..Dyah sampai x lame lepas tu..Meini dan Nizam sampai betol2 lepas Dyah amuk kt dorang. hehe.. (Gurau jer ha...) Tanpa banyak bicare kitorang pon mulekan la perjalanan..Sebenrnyer Sue pon x brape tau jalan gi Golf Club tu..Kui kui..Tapi nasib baik la Elly ader, harap yg lain sume tak tau jalan..Tapi si Elly da wat klaka kat kitorang..Jalan yang die bawak tu ader la simpang siur sket, mentang2 la die expertkan..hehe(jgn mara ar..)

Da tibe kat Golf Club tu, terus gerak gi Umah Ummu Liza..Kali ni baby da wat lawak..
Tah mane2 jalan die bawak..Elly pon satu bukan nk cakap awal2 yang die tau jalan..Isk..Sekali die da siap tunggu kat depan umah Ummu Liza daa..


Ni mase baru sampai umah Ummu Liza la ni..


Ramai gak bebudak situ..


Dyah tengah interbiu Ummu Liza..

At leat sampai la jugak. tergezut kitorang tengok rumah tu...Nampak mewah dari luar..
Mewah ape kalau da makan pakai x cukup kan..kalo nak tau gi jenguk sendiri.. Kitorang borak-borak dengan Ummu Liza, Iskk..Sedey siot..Si Nana sampai da sembunyik2 gi blakang sebab nak nangis tp takot kene bahan..Tapi die nangis jugak sbenarnye..


Namenye Aliah..Panggil atin jer..


Ni la ha 2 beradik yang berjaye Nana ngendap catatannyer..


Sian aku tengok..senyum jer, tapi ati dorang sapr yang tau..n saper yang amek tau..


tak tau la..Angah tu bincang ker ngurat si Elly tu..


Ni ha dapo dorang...


Ni baby daripade ibu tunggal yang tinggal ngn Ummu Liza..


Ni plak barang2 dapo yang berjaye disedekahkan oleh orang ramai..



Sian...dalam boyan pon dorang amek gambar jugak..


Ni ha proses beramah mesra dengan bebudak tu..


Comel tau dan Atin ni..


Ten tereng...Ni ha Ibu tunggal yang dok ngn Ummu Liza..


Ni mase tengah bincang aper yang x cukup kat situ..


Ni da abis bindang n sumer lincah nak gi beli barang n KFC..

aper x, die da jumper catatan budak2 tu..Sue pon rase sedih jugak time bace catatan tu tadi...Syukurla pade kite yang masih punya Mak dan Ayah ni..Sebelum pegi tu, kitorang ader da blikan brg2 sket, tapi buat collection lagi untuk beli apa yang x cukup..dan...yang paling sedey tu...budak2 tu request nak KFC sebab da lame x makan..


Ni ler antara catatan die...

Hmmm, lincah tu...Sue, Shariff, Melati n Wawa terus cargas..sebab der meeting lain plak..
Tapi yang lain stay la sampai lebih kurang kul 3 lebih la jugak..
Hmm, tunggu next visit and follow up k..Kita tengok apa yang mampu kiter wat l

1 comment:

kakyong said...

salam perkenalan,
teman ni baru disini.. bila baca post ni tak begitu nak faham plak.. rumah anak-anak yatim ker tu..